Havenbeveiliging volgens de eisen van de Havenbeveiligingswet

Beveiliging in de haven is een vak apart en vergt daarom ook de nodige expertise. De havenbeveiliging wordt uitgevoerd door professionals die zijn gespecialiseerd in het werken in de haven. Zo weten onze havenbeveiligers precies hoe de havenfaciliteit er uitziet en hoe deze zo optimaal mogelijk kan worden beveiligd. Daarnaast hebben zij kennis over de gedragspatronen van mensen en weten zij hoe er moet worden gehandeld in bedreigende situaties. In sommige gevallen is het nodig om mensen te fouilleren en scheepsvoorraden te doorzoeken. De havenbeveiligers handelend dus meteen zodra er verdachte goederen zijn gesignaleerd. Meer weten over havenbeveiliging en hoe het er in de praktijk uitziet? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij bieden u een beveiligingsoplossing op maat aan.

Wat houdt havenbeveiliging in?

Is het nog lastig om concreet voor u te zien wat havenbeveiliging voor u kan betekenen? Dat kunnen wij ons voorstellen want de taken van een havenbeveiliger kunnen zich erg breed uitstrekken. Toch geven de volgende taken een beeld van wat een havenbeveiliger voor u kan betekenen. Allereerst houdt de havenbeveiliger toezicht op alle voertuigen die de haven binnen komen. Uiteraard worden al deze voertuigen gecontroleerd. Verder ziet deze toe op alle activiteiten die worden uitgevoerd in het gebied, zoals bij de steigers. Zodra er een specifiek gevaar dreigt heeft de havenbeveiliger kennis van de tools en voorschriften om veiligheidsrisico’s tegen te gaan. De havenbeveiliger heeft namelijk up-to-date kennis over risicomanagement en weet hoe dit in de praktijk is toe te passen. Wilt u bespreken hoe havenbeveiliging kan worden aangepast aan uw wensen? Neem contact met ons op!

Havenbeveiliging is essentieel om misdaad tegen te gaan

Wist u dat havens vaak een doel zijn voor misdaad of terrorisme? Door havenbeveiliging in te zetten kunt u voorkomen dat de haven een doelwit wordt. Het gaat hierbij niet alleen om het proactief handelen wanneer er sprake is van een bedreigende situatie. Wij vinden het des te belangrijk om ook preventieve maatregelen te nemen om de haven te beschermen tegen misdaad. Aan de hand van de geldende wetten en uw behoeftes wordt er vastgesteld hoe de beveiliging vorm krijgt. Hierbij besteden wij veel aandacht aan potentiële dreigingen. Voorkomen is beter dan genezen is ons motto. Wist u dat u naast onze diensten op het gebied van havenbeveiliging ook bij ons terecht kunt voor zorgbeveiliging en objectbeveiliging? Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.